Postzegel Vereniging

De Kanaalstreek

 

PROGRAMMA VOOR HET SEIZOEN 2018 – 2019.

 

 

De informatie over onze bijeenkomsten op de 3e dinsdag van de maanden september t/m mei treft u binnenkort

hier aan.

 

 

Dinsdag 18 december 2018

Traditiegetrouw staat de clubavond in december weer geheel in het teken van onze zeer gezellige KERSTBINGO met ook nu weer zeer fraaie prijzen, o.a. Kerstrollades. Uiteraard zijn uw echtgenoot/echtgenote, vriend/vriendin of partner deze avond van harte welkom.

Vanaf 19.00 uur kunt u naar hartenlust ruilen, kopen of verkopen en de door Klaas Jansen samengestelde kavels van de miniveiling bezichtigen. Dus allemaal gezellig naar “De Eendracht”. Even lekker uit de sleur!

 

Dinsdag 15 januari 2019

We starten de 2e helft van het postzegelseizoen met een zeer interessante beamerlezing met als titel: “posthistorie op de ansichtkaart”. Deze presentatie zal weer worden verzorgd door ons clublid Douwe Jan Dijkstra uit Veendam – voorzitter van de Filatelistenvereniging “Veendam en Omstreken”.

Deze avond krijgt u weer een scala aan ansicht- en prentbriefkaarten te zien met elk een eigen verhaal.

Om u alvast een indruk te geven, zo krijgt u een met port belaste ansichtkaart van Ned.-Indië (zeldzaam) te zien, een ansichtkaart met stempels van Wedde, Onswedde en Vlachtwedde (de 3 Wedde’s), twee ansichtkaarten met de volledige tekst van een brief (!), een ansichtkaart met een niet afgestempelde postzegel van admiraal De Ruijter en in Frankrijk met een portzegel belast, alsmede een ansichtkaart uit Engeland met een zegel van one penny en in Nederland bij gefrankeerd met een 5 cents Bontkraagzegel en nog veel meer gekke frankeringen, afstempelingen, met port belaste ansichtkaarten, enz.

Laat u aangenaam verrassen en verruil de huiskamer deze avond voor “De Eendracht”. Een interessante postzegelavond, die u beslist niet mag missen!

Om nog wat leuke aanwinsten voor uw verzameling op te doen is er vanzelfsprekend de miniveiling.

 

Dinsdag 19 februari 2019

Het bestuur vraagt speciaal uw aandacht voor de clubavond van dinsdag 19 februari. Op de postzegelmenu staat nl. de ALGEMENE LEDENVERGADERING, een clubavond die eigenlijk niemand mag missen! Het reilen en zeilen van onze vereniging wordt deze avond uitvoerig onder de (postzegel)loupe genomen.

Tevens vindt deze avond weer de grote GRATIS VERLOTING plaats, met tientallen fraaie postzegelprijzen. Neem daarom uw bonnetjes (nummers) mee, die u op iedere clubavond krijgt. Tot slot van deze avond is er nog de miniveiling, gezellig samenzijn met onderling ruilcontact. Neem dan wel uw ruilboeken mee.

 

Dinsdag 19 maart 2019

Het grootste filatelistische evenement van het seizoen staat weer op het programma, nl. de grote JAARLIJKSE CLUBVEILING, nu al weer voor de 42ste keer.

Onze verenigingsveiling heeft in de loop der jaren een grote reputatie opgebouwd, in het bijzonder bij onze zusterverenigingen.

In de maart veiling van vorig jaar werden bijna alle insteekboeken verkocht. Vooral voor de vele nieuwe leden: maak dit spectaculaire verkoopevenement eens een keer mee! Heel veel mooi materiaal tegen zeer lagen inzetprijzen. Noteer alvast deze datum in uw agenda! HOUD DEZE AVOND VRIJ!!

 

Dinsdag 16 april 2019

Bij onze vaste clubbezoekers staat de april-bijeenkomst al jaren bekend als een filatelistisch eindexamen. Deze postzegelquiz zal ook nu weer worden verzorgd door Douwe Jan Dijkstra middels een beamerpresentatie. Uw kennis op postzegelgebied wordt weer getest met leuke vragen en puzzels en voor de winnaars is er een mooie postzegelprijs. Tot slot van deze avond kunt u uw verzameling nog aanvullen met interessante kavels uit de miniveiling en is er nog gelegenheid tot ruilen of zomaar een gezellig praatje onder het genot van een lekkere gehaktbal van Melle Klamer. Allemaal komen dus!

 

Dinsdag 21 mei 2019

 

De laatste clubavond van dit seizoen staat in het teken van evaluatie van het afgelopen seizoen. Mocht u voor het seizoen 2019-2020 nog bepaalde suggesties hebben, het bestuur wil het graag van u horen.

Zoals gebruikelijk, sluiten we deze avond af met een paar spelletjes Bingo om postzegelprijzen en uiteraard volgt nog de door Klaas Jansen verzorgde miniveiling.

 

Het programma is onder voorbehoud samengesteld. Er kunnen eventueel dus nog wijzigingen plaatsvinden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze secretaris de heer H. van der Heide, Hardingstraat 32, 9591 TA Onstwedde tel. 0599-332534 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.